Snygg badrumslampa – inspiration

De flesta tänker nog inte på badrumslampor som en inredningsdetalj. Dock kan du få ditt badrum att verka inbjudande med hjälp av rätt belysning. Du får här tips och inspiration på snygga badrumslampor i olika stilar och former. Allt för att du ska välja en som passar dina önskemål. 

Badrumslampor – Tak

I ett badrum har du mest nytta av en bra taklampa som är både fukttålig och som avger ett starkt ljus. Här hittar du snygga badrumslampor för tak som passar de flesta inredningsstilar. 

Rain 3-spot

En badrumslampa med tre rikt-och vridbara spotlights i en stilfull och enkel design. Lampan är tillverkad i metall och tål både vatten och varm ånga. Den finns i svart, vitt, nickel och krom. Lampan är både dekorativ och funktionell med en bra ljusstyrka.

Pris ca: 2200kr

Rund LED-lampa

Detta är en enkel men stilren badrumslampa i metall och glas som du fäster i taket. Den är tillverkad för våtrum, men kan även användas på andra platser i hemmet. Lampan kan dimras för att kunna skifta mellan ett starkare och ett svagare sken.

Pris ca: 530-600kr

Sandhamn Opal

Sandhamn badrumslampa är både elegant och enkel i sin utformning. Den är anpassad för våtutrymmen då den är tillverkad av metall. Lampan har en svartlackad finish med tre kupor i vitt opalglas. Dessa avger ett bländfritt och behagligt ljus över hela badrummet.

Pris ca: 1300kr

Badrumslampor – Vägg

Att ha badrumslampor på väggen är inte lika vanligt som i taket, men det kan bli en riktigt fin inredningsdetalj. Dessutom sprider en vägglampa ett härligt sken över hela badrummet. Se tips på vägglampor i badrummet. 

Vägglampa Fjällbacka

Pigga upp ditt badrum med en vit eller svart vägglampa som är godkänd för ett våtutrymme. Denna svarta lampa från Markslöjd har ett vridbart lampsken som justeras efter behov. Lampan är avsedd för en fast installation.

Pris ca: 650kr

Vägglampa Zen

Denna stilrena vägglampa i svart med en transparent glaskupa tillför en hemtrevlig och behaglig känsla i badrummet. Den är dimbar, godkänd för våtrum och ska monteras med en bygel.

Pris ca: 1050kr

Ifö Electric Opus

En IFÖ badrumslampa som passar i alla sorters badrum. Den är både elegant och enkel i sin utformning. Lampan har en sockelarmatur i keramik som går att användas i höga temperaturer. Därför kan du med fördel ha denna lampa i en bastu. 

 

 

Pris ca: 730kr

Badrumsmattor - inspiration

Komplettera din badrumsbelysning med en snygg badrumsmatta. En matta i badrummet är så mycket mer än en funktionell attiralj för att torka och värma fötterna på. Tillsammans med resterande inredningsdetaljer skapar du ett helhetsintryck och bara din fantasi sätter gränser för ditt drömbadrum. Inspirera till en upplevelse av elegans som andas avslappning med en lyxig badrumsmatta eller varför inte en mer levande känsla med hjälp av en mönstrad matta? 

Badrumsbelysning - Sekelskifte

Bor du i ett vackert sekelskifteshem? Låt det avspeglas även i din badrumsbelysning. Sekelskiftet karaktäriseras av färgat flas, mässing och vackra utformningar på glaskupan. Var hittar du gammaldags badrumsbelysning? Sekelskifte.com är en svensk återförsäljare som säljer nyproducerad inredning på förlagor från slutet på 1800-talet och början på 1900-talet. Gammaldsags badrumsbelysning i sekelskifte/gammaldags stil minner om en svunnen tid på ett mäktigt sätt. Här nedan har vi listat tre olika modeller av badrumsbelysning från Sekelskifte i sann klassisk stil.

Ahlström Grön Klocka

Detta är en fantastisk sekelskifteslampa som verkligen kan bryta av, både tack vare sin gröna färg, men också den detaljerade och mässingbeklädda hållaren. I priset ingår ett fäste för installation.

Pris ca: 2 190 kr

Byströmpendel

Här har vi en underbar badrumslampa som tar oss direkt till 1920, med fäste och rör i polerad mässing och en vit klotskärm i glas. Du kan välja mellan tre olika långa pendlar för att få en längd som passar dig.

Pris ca: 2 420 kr

Klardroppe i Mässing

Denna eleganta badrumslampa skiljer sig från resterande modeller då den har formen av en vattendroppe och en mönsterslipning i kvadratiska former. Fästet är i polerad mässing och skärmen i klarglas.

Pris ca: 867-1 200 kr

Moderna Badrumslampor

Badrumslampor i modern stil är oftast ganska enkla och avskalade. Det är ett perfekt val för den som vill ha ett starkt och klart ljus i badrummet. Se tips på moderna badrumslampor som är både praktiska och snygga att ha i hemmet. 

Taklampa Mini

En enkel men stilig tak-eller vägglampa som passar perfekt i badrummet. Den är gjord av metall och glas och är både tidlös och flexibel då den passar i de flesta hem.

Pris ca: 400kr

Classic Badrumslampa

Denna badrumslampa har en transparent kupa och en klassisk glödlampa inuti kupan. Det svarta fästet är tillverkat i keramik och skapar en gemytlig känsla i badrummet. Lampan finns att köpa även i vitt.

Pris ca: 800kr

Nitra Vägglampa

Detta är en platt och diskret lampa som passar perfekt i badrummet. Med sin vita och kantiga design är den väldigt anpassningsbar för de flesta hem. Den ger ifrån sig ett mycket starkt och jämnt ljus över hela badrummet.

Pris ca: 300-400kr

Badrumslampa – Spegel

Snygga badrumsspeglar med inbyggd belysning – det är en praktisk och snygg detalj i badrummet. Du avgör hur starkt du vill ha ljuset i ditt badrum och kan dessutom välja olika speglar som pryder fler väggar i badrummet. Se tips på badrumsspeglar med inbyggd belysning 

Spegel med LED

En stilren och funktionell spegel med tillhörande LED-belysning ovanför och under spegeln. Baksidan på spegeln är försedd med inbyggda värmeslingor och är därmed anti-fog, belysningen kommer även med en touch sensorkontroll.

Pris ca: 2300kr

Spegel Tindra

Denna rektangulära spegel är mycket elegant och avskalad i designen och belyser den bakomliggande väggen på ett mycket behagligt sätt. Den avger ett lagom starkt och normal vitt sken genom den integrerade LED belysningen.

Pris ca: 2200kr

Spegel Skina

Till skillnad från de andra badrumsspeglarna med belysning är denna rund och har ett mjukare intryck. LED-belysningen lyser upp väggen bakom spegeln med ett fräscht vitt sken. Ramen på spegeln är i frostat glas som gör det möjligt för ljuset att lysa igenom.

Pris ca: 4600kr