Inspireras av snygga takpendlar

Det finns en rad olika sorters taklampor, varvid en takpendel är en mycket stilig och omtyckt variant. En takpendel är en lampa som hänger ner från taket. En takpendel är både en praktisk och en fin lampmodell. Det är vanligt att ha en takpendel i anslutning till ett bord såsom i köket, matsalen eller vardagsrummet. Är du intresserad av andra slags taklampor kan du läsa om bland annat: Takplafonder och Sputniklampor.

Inred med takpendel

En takpendel kan pigga upp vilket rum som helst, oavsett stil och boende. Tänk på att alla sorters takpendlar inte behöver hänga inomhus och vara fäst i taket, testa att ta med en takpendel ut till växthuset eller balkongen. Du kan också testa att hänga en mindre takpendel i fönstret från gardinstången. Prova även att hänga den lite högre eller något lägre än et ”normala” för att se om du kan åstadkomma något nytt och unikt för ditt hem.

Gammaldags taklampa med pendel

Att inreda med en gammaldags taklampa kan höja stämningen i rummet. Det ger en gemytlig och hemtrevlig känsla. Förgyll ditt sekelskifteshem med en gammaldags taklampa – sekelskiftet präglades av takpendlar i obehandlad och förnicklad mässing med lampskärmar i vitt opalglas. Vill du ha en gammaldags taklampa? Sekelskifte är återförsäljare av nya lampor tillverkade från äldre upplagor och ger dig möjlighet att hitta en tidsenlig lampa att hänga över köksbordet eller i hallen. Nedan tipsar vi om tre olika taklampor i klassisk stil från Sekelskifte.

Dahlbergspendel

Denna klassiskt underbara takpendel med fot och led i förnicklad mässing och vitt klot passar perfekt i alla sorters hem, men speciellt i ett sekelskifteshem. Denna lampmodell härstammar från 1890-talet. Bygeln är dessutom justerbar och passar för alla olika sorters krokar.

Pris ca: 2 930 kr

Byströmspendel

Här har vi en proper och elegant takpendel med förnicklad mässing, i en silvrig nyans, i takfästet och skärmknoppen, och med en opal vit klotrattskärm. Denna takpendel går under namnet Byströmspendel och efterliknar lampor som var formgivna under 1920–30 talet. Bygeln är justerbar här med.

Pris ca: 3 120 kr

Spelbordslampa

Detta är en stilig och praktfull spelbordslampa, som har fått sitt namn då den är tänkt att hänga över mindre biljardbord, men även arbetsbänkar och köksbord. Den är i förnicklad mässing (med andra ord en silvrig nyans), och lampskärmarna är munblåsta i opalvitt glas.

Pris ca: 5 820 kr

Takpendel – Mässing

Takpendlar i mässing är en mycket stilfull och intressant detalj i heminteriören. Välj mellan en sober putsad eller en rustik obehandlad mässing, så har du helt olika inredningsstilar för ditt hem. Se tips på olika takpendlar i mässing och välj det som känns bäst.

Hänglampa Circle

Detta är en underbar takpendel i polerad mässing. Den passar perfekt att hängas över köksön eller middagsbordet. Lampan är både vacker och ger rikligt med ljus som behövs under middagen. Du kan dessutom justera höjden på egen hand.

Pris ca: 1600kr

Mia Hålad Lampskärm

Mia är en mässingslampa i industriell men ändå elegant stil tack vare sin hönsnäts-liknande design. När den är tänd släpper lampan igenom ljuset via alla dess små hål. Den mäter cirka 17 cm i diameter och har en höjd på 14 cm. Den finns även i silvrigt stål.

Pris ca: 270kr

Lampa Mässing

En stilren och enkel takpendel i metall med ett hölje av borstad mässing. Till formen är det en avlång skärm, i kombination med en tjockare skärm längre ner på lampan. Den ser både enkel och livfull ut på samma gång. 

Pris ca: 1100kr

Takpendel – Glas

En takpendel i glas passar alla rum och inredningsstilar. En takpendel i glas kan bidra med sin charm för en lantlig, modern eller klassisk stil beroende på dess design. Se inspiration på takpendlar i glas som du kan välja för din inredning. 

August Lampskärm

August lampskärm är en skomakarlampa som passar perfekt som takpendel. Det enda du behöver är en passande ljuskälla och rätt sladd. Skärmen är gjord av rejält glas och kommer i både vitt och grönt. Den reflekterar ljuset djupt och fint, och genererar en vit eller en grön nyans.

Pris ca: 300kr

Amadeus Fönsterlampa

Denna fönsterlampa fungerar utmärkt som takpendel i ett mindre rum eller över ett litet bord. Den har kromade metalldetaljer med kupan gjord av glas. Den finns i två varianter: klarglas och opalvit med en sladd i grått tyg. 

Pris ca: 400-500kr

Hänglampa i Glas

En underbar takpendel i glas och metall med nyanser av guld och bärnsten. Den kommer i en sober och enkel design med spännande och ojämna former. Den passar perfekt över köksön, middagsbordet eller soffbordet. Den finns även i färgerna: svart/grafit och krom/transparent

Pris ca: 1350kr

Takpendel i naturmaterial

En takpendel i naturmaterial passar  olika sorters hem och inredningsstilar. I ett modernt och avskalat hem kan det bryta av fint med naturens toner och i ett mer lantligt hem hamnar en sådan pendel i samklang med övrig inredning. Se tips på prisvärda och stiliga takpendlar i rotting och bambu.

Takskärm Kisha

Detta är en stor, elegant och pampig takpendel som består av flätad rotting. Den avger fina skuggor på grund av sin speciella form och flätning. Denna takpendel passar också fint inne i en inglasad veranda eller i ett växthus.

Pris ca: 1600kr 

Walai Taklampa

Det här är en grym markspot för dig som vill lysa upp en gång eller en längre stig. Det blir både gemytligt och pampigt på en och samma gång. Denna utomhuslampa är dessutom mycket tålig och kan stå emot både vatten och smuts. Tillverkad i rostfritt stål med halogenljus.

Pris ca: 640-800kr

Canaya Hänglampa

Denna takpendel från Lindby är gjord i metall och trä. Den skapar ett mysigt sken och en härlig atmosfär med sitt skuggspel på närliggande väggar. Även när lampan är släckt går det att använda den som en fin dekoration över  middagsbordet.

Pris ca: 570kr

Takpendel – Svart

En svart takpendel kan fungera som en stilfull motpol mot vita, beigea och ljusa väggar eller inredning. Se tips på takpendlar i svart i både enkla och livfulla modeller för ditt hem. 

Taklampa Smoked

En stilren och praktfull takpendel x3, det vill säga med tre pendlar som hänger ner från fästet. Den passar perfekt över köks- och middagsbordet. Kuporna ser ut som rökiga bägare med sina svarta tonade glas, vilket är både fräckt och mysigt.

Pris ca: 1000kr

Cast Pendel No1

Denna svarta pendel är väldigt enkel och avskalad men även otroligt stilfull. Till utseendet kan den jämföras med en gammaldags lodvikt. Inred med den ensam eller i kombination med andra lampor, beroende på effekten du vill uppnå i rummet.

Pris ca: 1000kr

Ray Pendel

Ray pendellampa består av borstad mässing och lackerad metall. Här har du möjlighet att på egen hand välja formen på lampan. Utifrån ditt val kommer lampan att få olika hög grad av former som liknar ett havs böljande vågor. 

Pris ca: 1300-2000kr

Sputniklampa som takpendel

En sputniklampa är en mycket stilig och lyxig variant av takpendel. Här sitter många glödlampor på var sin stång och bildar tillsammans en mycket kreativ och lekfull konstruktion i taket. Det härliga med sputniklampor är att det kommer i så många olika färger, former och sammansättningar. Se tips på fina sputniklampor som har det där lilla extra som lyfter hela interiören.

Atom Pendel

En elegant och klassisk sputnikpendel med vita glaskupor och mattsvarta leder, fästen och bas i metall. Varje led håller två lampor var och samtliga är vridbara, vilket gör att du kan sätta din egen prägel på lampan. Sladden är likt basen svart men är tillverkat i textilmaterial.

Pris ca: 2300kr

Tage Pendel

Denna underbara och eleganta sputniklampa från Co Bankeryd kommer med nio glasglober och ett mjukt intryck på grund av dess runda form. Den finns i flera olika färger där alla glober är i klarglas, men två kommer i färg. Välj mellan mässing, silver, svart, grå och rökgrå.

Pris ca: 3200kr

Opviq Mudoni MR

Denna stiliga takpendel från Opviq har en bas i metall med en mörkare variant av borstad mässing och vita glaskupoler. Samtliga leder håller en lampa och är fästa i samma del av lampans bas. Denna lampa påminner om en antik modell både i färgen och utformningen. Den passar fint i hemmets alla rum.

Pris ca: 2400kr