Gallerlampor

Gallerlampor, ofta kända för sin distinkta och eleganta design, är en unik form av belysning som blivit alltmer populär i modern inredning. Dessa lampor kännetecknas av sin förmåga att skapa en inbjudande och atmosfärisk miljö, tack vare deras sofistikerade sätt att diffusera ljuset genom sina ofta detaljrika och konstnärliga galler.

Populära modeller

Gallerlampornas popularitet sträcker sig över flera stilar, från robusta industriella modeller till de med en nostalgisk vintagekänsla. Industriella gallerlampor erbjuder en stark, funktionell estetik, medan vintage-inspirerade modeller ger en tidlös charm. För de som föredrar enkelhet, erbjuder minimalistiska gallerlampor rena linjer och en modern känsla, vilket gör dem till en favorit i samtida utrymmen. Här har vi samlat några populära modeller. Vill du se fler produkter, så hittar du ett brett utbud av gallerlampor här.

Rustika gallerlampor

Rustika gallerlampor är charmiga och funktionella ljuskällor som ofta används för att skapa en varm och inbjudande atmosfär i hemmet. De kombinerar ofta robusta material som trä och metall med grovt smide eller nät, vilket ger en robust och traditionell känsla. Dessa lampor passar utmärkt i miljöer som syftar till att förmedla en känsla av lantlig elegans eller industriell chic.

Oval lampa

Den ovala gallerlampan i massiv mässing mäter 175 mm i höjd och 130 mm i bredd. Dess robusta design gör den lämplig för användning både inomhus och utomhus, och den är IP-klassad för att tåla väder och vind. Lampan öppnas med skruvar från utsidan, men notera att den inte kommer med sladd och glödlampa.

Pris ca: 929 kr

Vintage vägglampor

En rustik vägglampa med elegant design som skapar en vintage atmosfär för ditt hem. Den är tillverkad av slitstark metall med en rostig finish, vilket ger den ett robust och klassiskt utseende. Lampan är idealisk för caféer, barer, restauranger samt för användning i hemmets verandor, korridorer, vardagsrum och matsalar.

Pris ca 538 kr

Marina gallerlampor

Marina gallerlampor är distinkta för sin hållbarhet och stil, ofta designade för att tåla tuffa miljöer som de på sjön. De kombinerar ofta kraftiga metallgaller och vattentåliga material för att skydda mot fukt, salt och vind. Deras unika, marina utseende gör dem till ett populärt val för att skapa en sjöinspirerad atmosfär i hem, båtar och kustnära etablissemang.

Rund lampa

En marin gallerlampa i kromad mässing, med en diameter på 190 mm. Den är öppningsbar med skruvar från utsidan och är IP-klassad, vilket gör den lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. Observera att lampan inte levereras komplett med sladd och glödlampa.

Pris ca 1 459 kr

Vägglampa

En tålig vägglampa med härdat glas och skyddsgaller som ger en marin look. Den kan monteras både inomhus och utomhus, och är mycket användbar tack vare dess slitstarka konstruktion.

Pris ca 119,90 kr

Industriell gallerlampa

Industriella gallerlampor kännetecknas av deras slående och funktionella design, som ofta integrerar metallgaller och starka linjer för att framhäva en rå och modern estetik. Dessa lampor är inspirerade av fabriks- och lagerlokalers belysning, vilket ger dem en robust och minimalistisk charm. De är idealiska för att tillföra en touch av industriell flair till moderna bostäder, kontor eller kommersiella utrymmen.

Strålkastarlampa

En strålkastarlampa designad för extra hem- och arbetssäkerhet, som erbjuder ytterligare utomhusbelysning, och är väder- och korrosionsbeständig. Dess rustika design med metallbur i vintagestil skyddar glödlampan och ger en klassisk känsla. 

Pris ca 856 kr

Noutica

Vägg- och taklampan Noutica i guld/mässing är en dimbar lampa med en industriell och nostalgisk design. Dess robusta metallkropp och lättnadsprydd glasyta ger den ett starkt och unikt utseende. Med dimensioner på 10,6 cm höjd, 25 cm längd och 16 cm bredd, har den en stor E27-sockel, men levereras utan ljuskälla. Lampan är IP44-klassad, vilket gör den lämplig för fuktiga utrymmen som badrum eller utomhusbruk.

Pris ca 349 kr

4 tips för dig som ska köpa vägglampa

När det kommer till att köpa en vägglampa, finns det flera viktiga faktorer att beakta för att säkerställa att du gör ett välgrundat val. Lampan ska inte bara uppfylla dina praktiska behov, utan också komplettera och förhöja rummets estetik. Från att avgöra lampans funktion och stil till att tänka på ljuskällans typ och installationsprocessen, är varje aspekt avgörande. Dessa tips ger dig insikter om hur du väljer rätt vägglampa som både är funktionell och stilfull.

1. Bestäm ändamålet med lampan

Innan du köper en vägglampa, fundera på varför du behöver den. Är det för att läsa, skapa en mysig atmosfär, eller för att belysa ett konstverk? Ditt behov avgör vilken typ av lampa som är bäst. För allmän belysning eller för att skapa en stämningsfull miljö, kan en lampa som sprider ljuset mjukt vara ett bättre val.

2. Tänk på design och stil

Vägglampans design bör komplettera rummets övriga inredning. Om du har ett modernt hem, kanske en minimalistisk eller samtida design passar bäst. För en traditionell inredning kan klassiska eller rustika lampor vara mer lämpliga. Färg, material och form spelar också en viktig roll i hur lampan smälter in i rummet.

3. Överväg ljuskällans typ och energieffektivitet

I dag finns det många olika typer av ljuskällor, som LED, halogen och glödlampor. LED-lampor är ofta mer energieffektiva och har längre livslängd, vilket kan vara en fördel i längden. Se också till att lampans ljusstyrka och färgtemperatur passar dina behov och önskemål.

4. Installation och placering

Tänk på var lampan ska placeras och hur den ska installeras. Vissa vägglampor kräver komplicerade installationer med eldragningar i väggen, medan andra kan monteras mer enkelt. Kontrollera även att du har en lämplig plats för lampan där den både är funktionell och estetiskt tilltalande.