Snygga spotlight taklampor

Fördelarna med spotlight taklampor är många, därför är det också ett alternativ vi ser allt oftare i hem – oavsett inredningsstil. Dels ger tak spotlight både riklig och flexibel ljusspridning så de flesta kan både dimmas och riktas åt det håll man önskar. Du kan alltså få till såväl generell ljusspridning som punktbelysning med takspotlights, samtidigt som de är otroligt diskreta. Här har vi samlat inspiration för dig som funderar på att låta installera spots hemma och även mer spotlightinspiration hittar du på DPJ Workspace.

Byte av spotlight

Att navigera i valet av att byta spotlight, inklusive att byta lampa i spotlight eller uppdatera spotlight i badrummet, kan kräva både kunskap och skicklighet. Hemfixarna tillhandahåller en omfattande guide som täcker allt du behöver veta om att byta spotlight i badrummet och andra relaterade projekt. Deras guide är perfekt för dig som söker insikter och tips för att göra korrekta val för din bostad. Utöver guiden erbjuder de möjligheten att boka erfarna tekniker som kan hantera installationen åt dig, vilket säkerställer att jobbet utförs säkert och effektivt.

Spotlight tak i LED

Spotlight-LED är inte bara väldigt effektiva som ljuskälla, de kommer också med fördelen att vara otroligt energisnåla vilket är bra för såväl miljön som plånboken. En dimbar LED spotlight har också den mycket användbara funktionen att man kan ställa in ljusnivån efter humör. Här följer våra favoriter bland spotlighttak i LED.

Placera gärna en gammaldags bordslampa på exempelvis fönsterkarmen, i bokhyllan, sidobordet eller på sängbordet. Det finns alltid en liten vrå där det passar att ställa en bordslampa från sekelskiftet. Nedan har vi samlat några olika modeller som kan passa i ditt hem.

Polo Spotlight

Polo by Marsel är en elegant och stilren led takspotlight som går att rikta åt vilket håll som helst. Polo har integrerad LED-teknologi och sprider varmt ljus i vald riktning. Du kan välja mellan svart eller vit utgåva för att matcha ditt hem på bästa sätt.

Pris ca: 3 000 kr

Taklampa Puck

Söker du en taklampa med dimmer spotlights så är Taklampa Puck 3 med sina tre lamphuvuden ett alternativ som ger dig möjlighet till mycket ljus. Samtidigt kan du rikta varje enskild spotlight och på så vis skapa punktbelysning. Puck 3 finns i tre utgåvor: vit, krom och matt mässing.

Pris ca: 6 500 kr

Fjällbacka

Den bästa kombinationen av nytt och gammalt är när man får gammaldags charm tillsammans med modern funktion och energisnålhet. Detta är precis vad du får med den trearmade taklampan Fjällbacka från Markslöjd som har tre LED-takspotlights och finns att tillgå i färgerna antik och krom.

Pris ca: 2 000 kr

Spotlight på skena i taket

Vill man ha mycket ljus i ett rum, och möjlighet att rikta det åt olika håll, då är ett skensystem för spotlights ett ypperligt val. Du får möjlighet att välja hur många ljuskällor du vill sätta in och möjlighet att rikta om lamporna efter behov. Spotlight på skena finns i alla möjliga variationer och färger. Låt dig inspireras av våra favoriter!

Spotlight Ogle

Vill du ha en mjuk variant av spotlightskena för tak så är Spotlight Ogle en lampa du måste kolla in. Ogle är rund i formen och kan med hjälp av en skåra upptill riktas åt alla håll. Denna charmiga spotlight på skena finns i både vitt och svart.

Pris ca: 2 400 kr

Spotlight M22

Spotlight M22 från Moonlight står ut ur mängden. Detta är en spotlightskena att fästa i taket med bara en ljuskälla – en rund platta med hela 35 cm i diameter. Tack vare att den sitter på en skena så går M22 att rikta i flera olika riktningar. M22 finns i både vitt och svart.

Pris ca: 4 100 kr

Star 6

Om du letar efter ett skensystem med spotlights så rekommenderar vi Star 6 från Örsjö Belysning som finns i flera olika snygga färger – bland annat rå koppar och svart struktur. Denna två meter långa takskena har hela sex spotlights som var och en går att rikta i olika riktningar.

Pris ca: 7 500 kr

Inbyggda spotlights

Det absolut mest diskreta och enhetliga alternativet när det gäller spotlights är givetvis att satsa på inbyggd spotlight. Inget ger så enhetlig känsla som inbyggda downlights – som i regel är både riktbara och dimbara. Även bland spotlight tak infällda finns massor att välja bland så här ger vi dig några noga utvalda alternativ att låta dig inspireras av.

Spotlight M13

Vill du ha en enkel, diskret och dimbar spotlight som installeras direkt i ditt innertak så är Spotlight M13 från Monolight ett mycket bra val. Detta är en infälld spotlight utan riktningsmöjlighet, men som ger starkt, varmvitt sken. Minimalism när den är som bäst!

Pris ca: 1 700 kr

Eglo Lena

Downlight Eglo Lena 3-pack är inbyggda downlights som går att installera både inomhus och utomhus – de är t.ex. perfekta för balkongen! Eglo Lena är enkel i sin design och kan användas med eller utan dimbara LED-lampor. Ljusskenet du får från dessa infällda spotlights är behagligt varmvitt.

Pris ca: 1 700  kr

Paulmann Nova Coin

Söker du efter en lutbar variant av inbyggda spotlights så bör du kika på Paulman Nova Coin 3-pack. Detta är en spotlight infälld som ger varmvitt ljus och fungerar med dimbara LED-lampor. Snygg, stilren och minimalistisk – perfekt för såväl hem som kontor eller butik.

Pris ca: 700 kr