Fixa uteplatsen med billiga utomhuslampor

Inspiration för olika sorters utebelysning och utelampor som kan pigga upp uteplatsen, trädgården och balkongen.

Oavsett om du ska börja från grunden eller göra om en befintlig utomhusplats – här har du utomhusbelysning med snygga utelampor som skapar en riktigt mysig stämning. Se tips på både exklusiva och billiga utelampor för att hitta det som passar bäst. 

Vägledande belysning – Accentbelysning utomhus

Det är alltid trevligt med vägledande belysning för både dig och dina gäster när ni går runt ditt hem. Du kan välja mellan att belysa en gång, en stig eller en uppfart eller skapa rätt belysning på hela fasaden.

Du kan även välja att belysa en vedbod, altan, trappa eller en mur som finns vid huset. Möjligheterna är oändliga. Se tips på olika sorters utelampor som skapar accentbelysning.

Garden Flexibel LED-list

En LED-ljusslinga är perfekt för att lysa upp en altan, trappa eller gång utomhus. Det finns inga begränsningar, välj det som passar dig och ditt hem bäst. Listen är tre meter lång och ger ett mysigt sken i varma och vita toner.

Pris ca: 440kr 

Markspot Ava

En grym markspot för den som vill lysa upp en gång eller en stig. Det blir både gemytligt och pampigt på en och samma gång. Denna utomhuslampa är dessutom mycket tålig och kan stå emot både vatten och smuts. Tillverkad i rostfritt stål och halogenljus.

Pris ca: 460kr

Markinbyggnadslampa

Denna utomhuslampa kan placeras längs en gång eller en stig upp till eller runtom hela huset. Den är stilren och enkel men ger en härlig effekt med ett varmt vitt ljus när det börjar mörkna. Det går inte heller att snubbla på den då den är platt och diskret.

Pris ca: 870-1200kr

Lampor i trädgården och på altanen

Det går att pryda buskar och träd med ljusslingor året runt. Det går även att sätta utelampor rakt ner i gräset, i rabatten, på grusgången men också på altanen och balkongen.

Du kan även belysa dina växter och blommor med hjälp av en strålkastare. Var bara försiktig med att placera ut lampor med sladd om du har en robotgräsklippare, ett bättre val är utelampor som drivs av solceller.

Tomislav Spotlight

En mörkgrå spotlight som passar perfekt i rabatten eller på gräsmattan, det är bara att sticka ner skaftet i jorden. Lampan kan vridas, höjas och sänkas helt efter dina önskemål. Du kan själv bestämma om du vill rikta den mot ett träd, en buske eller  mot en husbyggnad. Den passar däremot inte på makadam och grusstigar.

Pris ca: 260-410kr

Garden Decklight

Denna svarta decklight spotlight är perfekt för altanen då den är tillverkad för att fästas genom trägolv. Med dessa diskreta altanlampor får du en lyxig och hemtrevlig känsla, det enda du behöver göra är att borra ett hål i trädäcket för att lampan ska kunna sticka upp. Sladdarna göms under trädäcket och är inte i vägen.

Pris ca: 500kr

Trädgård spotlight

Två svarta och stilrena spotlights som drivs på solceller, ett perfekt alternativ om du har en robotgräsklippare eller bara vill slippa en massa sladdar på uteplatsen och gräsmattan. Du trycker bara ner den i rabatten eller gräsmattan,så har du trädgårdbelysningen klar. Både själva spotten och solpanelen är justerbar.

Pris ca: 170kr

Ljusslingor utomhus

Finns det något mysigare än ljusslingor utomhus? Det kan piffa upp även den tråkigaste uteplatsen och kan användas både på altan och på balkong. Ljusslingor kan viras runt räcken, hängas mellan träd och väggar. De kan också läggas eller fästas längs med golvet eller husväggen. Det finns oändligt med möjligheter, det är bara att testa sig fram. 

Star Trading Ljusslinga

En klassisk och väldigt fin ljusslinga. Låt den pryda balkongräcket, altanpelarna, buskarna eller träden i ditt trädgård. Det finns otaliga sätt att pryda sin uteplats med en så här sober och enkel ljusslinga som dessutom är väldigt lätt att fästa.  

Pris ca: 250kr

Ljusslinga Circus

En klassisk ljusslinga med glödlampor. Denna cirkus- slinga passar för både myset och för festen. Den piggar helt enkelt upp alla uteplatser med sitt varma och gemytliga sken. Ljusslingan består av 20 lampor och mäter 855 cm i längd. 

Pris ca: 500kr 

Circus Shade Ljusslinga

Denna ljusslinga består av 12 st rökfärgade höljen i form av en lampskärm. En otroligt fin konstruktion som lyser upp ditt hem i ett vackert varmt ljussken. Den passar att ha ute på balkongen eller som en prydnadsdetalj ute i trädgården. 

Pris ca: 350kr  

Utelampor – Vägg

Få en riktigt mysig känsla av utomhusbelysningen runt hela huset. Utbudet brett och du kan välja mellan stora gammaldags lyktor till något mer diskreta och enkla ljuskällor. Se tips på utelampor som du fäster på husväggen. 

Konstsmide Vägglykta

En härlig vägglykta i konstsmide, med ett hölje och en skärm i rostfärgat stål och en glödlampa i klart glas. Den passar perfekt till de flesta hus och förrådsbyggnader. Dessutom gör den sig fint på klassiska svenska hus i trä och på sommarstugor i en lantlig naturmiljö.

Pris ca: 570kr

Utomhusvägglampa

En speciell och väldigt cool utomhuslampa som påminner om en sol. Den är mycket enkel och stilig men ändå varm och behaglig. Den passar perfekt på putsade husfasader och kan pigga upp en tråkig vit husvägg.

Pris ca: 1270kr

Utevägglampa i Stål

En modern, tidlös och stilren utevägglampa som passar på de flesta husväggar. Den är tillverkad i klart rostfritt stål och avger ett varmt och vitt sken.  Denna utomhuslampa har dessutom en mycket hög energibesparing även om ljuset är starkt och jämnfördelat.

Pris ca: 800kr

Utelampor – Tak

För den som har ett uterum eller en inglasad altan kan det passa med en taklampa för utomhusbruk. Det kan pigga upp en tråkig plats och skapa ett behagligt ljussken under den mörkaste tiden på året. Se tips på utomhustaklampor som sätter en personlig prägel i ditt hem.

Takskärm Saigon

Detta är en underbar lampskärm att hänga i taket på altanen, i växthuset eller på balkongen. Den är tillverkad i konstgjord rotting och klarar därmed av både vind och regn. Den avger ett fint skuggspel på grund av dess flätning och form. Köp till ett takupphänge så är det bara att fästa den i taket.

Pris ca: 330kr

Takskärm Alva Outdoor

Denna underbara takskärm finns i tre olika färger: vitt, grått och beige. Den passar perfekt på alla uteplatser då den har en lampskärm i ett vädertåligt tyg och en stomme i galvaniserat stål. Lampan kan även hängas upp inomhus och blir därmed en bra investering att återanvända vid fler tillfällen. 

Pris ca: 940kr

Solcellsdekoration

En annorlunda lampa för utomhusbruk med en stilig lampskärm i metall. Den drivs av solceller, vilket både är miljövänligt och smidigt då du slipper använda massa sladdar. Du får därmed en snygg utomhuslampa med upplysningstid på cirka 5 timmar.   

Pris ca: 480kr

Pollare

Pollare är ordet som används för att beskriva utomhusbelysning i form av en pelare som skruvas, gjuts eller bankas ned i marken.  Se tips på olika sorters pollare som kan passa fint i trädgården eller runt uteplatsen.

Solcells-Pollare

En stilren och prisvärd pollare i marint stuk. Den del som genererar ljus ser ut som en klassisk lykta. Själva kroppen av pollaren kommer i en grafitgrå nyans. Som ett extra plus drivs denna pollare av solceller.

Pris ca: 300kr

Caris Pollare

Denna pollare av modern tappning är otroligt stilig och elegant i sin utformning. Pollaren behöver installeras utomhus i fast jord. Skaften är pulverlackerat och i rostfri metall medan ljuskällan ryms inuti en kupa av klarglas.

Pris ca: 730kr

Modena Pollare

Konstsmide står bakom denna svarta eleganta pollare som går under namnet Modena Pollare. Den har en avskalad och praktfull design i all sin enkelhet. Den skulle passa perfekt till bland annat funkishus eller ett annat minimalistiska hus.

Pris ca: 550kr