Inspiration till taklampor

En snygg taklampa kan på ett ögonblick förvandla ett rum från tråkigt och intetsägande till spännande och intressant. Väljer du en stor taklampa så kommer den med all säkerhet att bli en viktig del av inredningen men även en liten taklampa kan göra skillnad, du kan köpa taklampa från DPJ.se. För taklampa inspiration är du välkommen att ta del av våra med omsorg utvalda förslag för ditt sovrum, vardagsrum, kök och matsal.

 

Klassiska ljuskronor

Är du svag för klassisk inredning och lampor av typen ljuskrona? Kanske tycker du att det snyggaste som finns är att bryta av en sval, modern och minimalistisk inredningsstil med en pampig kristallkrona? Då kommer du att älska våra inspirationsförlag rörande ljuskrona, takkrona och klassisk taklampa m.m.

Flos 2097/30

Är du på jakt efter en pampig men samtidigt stilren ljuskrona så ta en titt på Flos 2097/30 Ljuskrona med 30 lampor. Det är en elegant och tidlös takkrona som finns i tre likvärdigt fantastiska färgalternativ: krom, svart och mässing.

Pris ca: 11 000 – 18 000 kr

Takkrona Crown Minor

Söker du efter en stilren ljuskrona som passar i ett modernt hem? Kanske vill du ha takkronans elegans utan dess överdåd? Kika då på Crown Minor by Nemo Lighting – en elegant armatur i aluminium som finns tillgänglig i både vitt och guld.

Pris ca: 13 000 kr

Sekelskiftes mässingkrona

Få inredningsstilar är så tidlöst älskade som sekelskiftesstilen. När det kommer till maffiga taklampor, vad är då vackrare än en sexarmad ringkrona i mässing? Den är stilfull och elegant och passar lika bra i ett charmigt vintagehem som i ett hem med trendigare inredningsstil.

Pris ca: 16 000 kr

Design taklampor

En trendig taklampa kompletterar en modern inredningsstil och skapar med förhållandevis enkla medel en stilren helhetskänsla. Utbudet i kategorin trendig taklampa är gediget men vi har gallrat ut guldkornen. Välkommen att låta dig inspireras bland luxus taklampor av modern design.

Pendellampa Illan

Pendellampan Illan by Luceplan är hänförande att titta på. Denna taklampas unika design ger vilket rum som helst en känsla av lika delar sofistikerad elegans och personlig touch. Samtidigt som den är relativt minimalistisk i sitt utförande så gör den stort intryck.

Pris ca: 10 000 kr

PH 5 Pendel

Är du på jakt efter en riktigt klassiker inom design taklampa? En lampa som bidrar med mjukt, bländfritt ljus och tidlös design? Då bör du kika på PH 5 Pendel by Louis Poulsen. Denna lampa finns i hela tretton olika utföranden och passar särskilt bra hängandes över ett bord.

Pris ca: 8 000 kr

Pilke pendel

Vill du ha en taklampa som för tankarna till naturen så är Pilke Signature Pendel ett alternativ att överväga. Denna trendiga taklampa i naturlig björk för med sin kottliknande design tankarna till skogen. En mycket lyckad kombination av klassisk skandinavisk design och trendig lekfullhet.

Pris ca: 5 000 kr

Minimalistisk taklampor

Inget är så avkopplande som ett rum som smakfullt har inretts enligt minimalismens konst och regler, med få möbler och en noggrant placerad, modern taklampa. Ju färre inredningsdetaljer man har, desto viktigare är det att de man satsar på är valda med stor omsorg. En minimalistisk taklampa ger både stil och känsla till ett modernt rum.

Pendellampa Terho

Söker du efter en liten lampa i minimalistisk stil? En lampa som smälter in i en avskalad men samtidigt lekfull miljö? Då är pendellampan Terho det givna valet. Denna lilla taklampa bestående av vitt glas och ett skal av ljust lindträ påminner om ett ekollon och passar den klassiska skandinaviska stilen perfekt.

Pris ca: 3 000 kr

Ambit

För dig som letar efter en diskret men samtidigt elegant taklampa, som är vilsam för ögonen, så är pendellampan Ambit från Muuto ett suveränt alternativ. Denna taklampa i metall kommer i åtta mjuka färger där sladden går i samma nyans som själva lampan.

Pris ca: 4 300 kr

Taklampa Nordlux Piso

Taklampan Nordlux Piso är skandinavisk minimalism förkroppsligad och finns i både vitt och grått utförande. Det är en relativt platt och rund taklampa med bred öppning och belysningsyta nedåt vilket medför generös och enhetlig ljusspridning. Detta är lampan för dig som söker en modern taklampa i minimalistiskt mjuk tappning.

Pris ca: 1 000 kr

Stora pendellampor

Stora pendellampor är så mycket mer än en generös ljuskälla. En stor, hängande taklampa, som valts med omsorg, uttrycker en åsikt – den är ett statement – och kan i stort sett på egen hand ge distinkt karaktär åt ett rum. Vi har här valt ut tre av våra favoriter i kategorin stor rund taklampa. Låt dig inspireras!

Pendellampa Hope

Pendellampan Hope är som gjord för dig som älskar lyx, flärd och elegans. Detta är en stor taklampa med 110 cm i diameter och hela 42 armar med dubbelt så många blad. Varje blad skapar fantastiska ljuseffekter på grund av sin reflekterande förmåga. Detta är en lampa som imponerar!

Pris ca: 50 000 kr

Miguel

Söker du efter en stor rund taklampa i enkel och avskalad design så är Miguel taklampa en varm rekommendation. Denna hängande taklampa, som består av tre överlappande rondeller i bomullstextil, passar med sin generösa diameter på 50 cm perfekt över till exempel köksbordet.

Pris ca: 1 000 kr

Fågellampa Grande Volière

För dig som är svag för lekfulla detaljer i hemmet är Fågellampa Grande Volière vårt hetaste tips. Detta är en stor pendellampa med en diameter på 66 cm. Lampan är som en fågelbur full av färgstarka exotiska fåglar – men samtidigt stilfull och sofistikerad.

Pris ca: 7 000 kr

LED-taklampor

En taklampa med LED ger mesta möjliga ljus för minsta möjliga energiförbrukning. Samtidigt är de allra flesta LED-lampor dimbara och ger ett stilrent och modernt intryck i vilket rum som helst. För dig som är på jakt efter en LED-taklampa och önskar inspiration så har vi här valt ut tre av våra favoriter.

Lorian

Lorian LED pendellampa är en dimbar taklampa med långsmal och lätt konvex form. Denna stilrena LED taklampa sprider generöst med varmvitt ljus och passar perfekt att hänga över t.ex. en köksö eller ett avlångt matbord – eller varför inte ett skrivbord?

 

Pris ca: 3 000 kr

Circular

Du som söker en diskret taklampa LED, som adderar såväl elegans som ett generöst ljussken, bör ta en titt på Circular taklampa. Circular är en rund, dimbar taklampa med ett behagligt nedåtriktat ljus. Den finns tillgänglig i två stilrena färger: svart och borstad brons.

Pris ca: 12 000 kr

Spigolo Horizontal

Söker du något extraordinärt i lampväg så får du inte missa Spigolo Horizontal från Nemo Lightning. Denna LED taklampa är rektangulär med ljuskällorna längs långsidorna. Dessa kan vridas 360 grader vilket gör att man kan rikta ljuset både upp och ner. Perfekt över vilken arbetsyta som helst!

Pris ca: 11 000 kr

Plafonder i taket

Plafonder i taket ger omatchad ljusspridning i ett rum. Ju högre upp ljuskällan sitter desto större ljusspridning får man. Dessutom är en plafond en snygg och diskret inredningsdetalj som i regel inte stjäl uppmärksamhet från övrig inredning – även om det givetvis finns pampiga undantag.

Takplafond Clara

Takplafond Clara är en stor, rund taklampa plafond LED med hela 60 cm i diameter. Med opal frontkåpa sprider Clara rikligt med varmvitt sken som kan dimmas efter behag. Clara kommer i fyra utföranden: koppar, krom, rökfärgad och transparent.

Pris ca: 8 000 – 12 000 kr

Plafond i förnicklad mässing

Vill du ha en plafond taklampa av mer klassisk design så är vårt hetaste tips Fröding Plafond. Fröding är en taklampa plafond mässing med förnicklade detaljer och munblåst skärm i opalvitt glas. Denna taklampa skänker tidlös elegans och charm till vilket rum som helst.

Pris ca: 3 000 kr

Bullo Plafond

Få lampor lyckas med konsten att fungera överallt, men Bullo takplafond är en sådan taklampa. Detta är en diskret plafond med bas av lackad metall. Gällande glaskåpan kan man välja mellan klart glas eller opalglas. Bullo takplafond är godkänd för badrum men funkar som taklampa i vilket rum som helst.

Pris ca: 1 300 kr