Inspiration till snygga bordslampor

Det finns en mängd olika bordslampor att välja mellan, alltifrån stora till små, höga till låga, enkla till extravaganta, och allt däremellan. Det finns helt enkelt något för alla. Här har du tips på olika bordslampor där du hittar bland annat trådlösa lampor samt lampor anpassade för skrivbordet.

Gammaldags bordslampa - Sekelskifte

En gammaldags bordslampa kan tillföra mycket till inredningen och skapar en gemytlig och hemtrevlig känsla i hemmets alla rum. Att investera i en gammaldags bordslampa från förra sekelskiftet kan tillföra en varmare känsla i rummet och du påminns om en svunnen tid.

Placera gärna en gammaldags bordslampa på exempelvis fönsterkarmen, i bokhyllan, sidobordet eller på sängbordet. Det finns alltid en liten vrå där det passar att ställa en bordslampa från sekelskiftet. Sekelskifte.com har klassiska bordslampor tillverkade på förlagor från 1800-talets slut och 1900-talets början. Nedan har vi samlat några olika modeller som kan passa i ditt hem.

Karlfeldt Mässing

Detta är en underbar gammaldags bordslampa som är en riktig klassiker som är inspirerad av strindbergslampan från 1920-talet. Lampans kropp är i polerad mässing och skärmen är i opalvitt glas. Till detta kommer en mörkbrun sladd i textil. Lampan kan även fås med grön lampskärm.

Pris ca: 3 970 kr

Swedenborg

Här har vi en fantastisk lampa i sekelskiftesstil som är tillverkad i Sverige. Lampans kropp är i förnicklad mässing och den gröna glasskärmen är munblåst, men den finns även i vitt om man i stället vill ha en mer diskret lampa. Själva modellen har en förlaga från 1920-talet.

Pris ca: 4 060 kr

Bankirlampa Grön

Här har vi läcker gammaldags bankirlampa som passar perfekt på skrivbordet. Modellen började användas på bankkontoren under sent 1800-tal på kontinenten, men har nu fått sig ett uppsving i Sverige. Lampan kommer i obehandlad, polerad mässing och med en grön glasskärm.

Pris ca: 1 495 kr

Liten bordslampa

En liten bordslampa är perfekt att placera på små ytor: som en hylla, ett sängbord eller ett sidobord. Dessutom kan du ha en bordslampa som en del av heminteriören. Se tips på små bordslampor i designmärken och mindre varianter av bordslampor i en lägre prisklass.  

 

Liten bordslampa – Design

Leimu Bordslampa

Leiumu Bordslampa är en ståtlig och praktfull designerlampa från varumärket iittala som finns i tre olika färger: en koppar-, en grå-och en mossgrön-färg.
Hela lampan består av munblåst glas och den är endast 24 cm hög. Med sin sobra design passar den i hemmets alla rum.

Pris ca: 3500kr

Milk Reservglas

Detta är en mycket stilren och minimalistisk lampa från &tradition. Själva lampan är gjord av ett fantastiskt munblåst opalglas som sprider ett behagligt och dovt ljus runtom sig. Den är endast 20 cm i diameter och kan placeras på alla möjliga platser i hemmet.

Pris ca: 600-700kr

Night Owl

En minimalistisk och stilren bordslampa i en konisk bas med en rundad lampskärm i aluminium från Fritz Hansen. Den finns i fyra olika färger: en helvit, en helblå och två med en bas i ask och lampskärmar i blått respektive vitt. Den är perfekt att placera i en hylla eller på ett litet bord.

Pris ca: 1280kr

Liten och billig bordslampa

Leandro Bordslampa

En stilren liten bordslampa i minimalistisk stil som får plats även i de minsta rum och vrår med en höjd på 15cm. Kupan är av glas och foten är av metall och kommer i antingen rosa, svart eller vitt. I övrigt har lampan en smidig touch-funktion.

Pris ca: 350kr

By On Norrsken

Detta är en mysig och behaglig liten bordslampa som är 14 cm hög och 13cm i diameter. Den ger ifrån sig ett dovt och behagligt ljus och kan placeras nästan överallt med tanke på hur liten och smidig den är. Placera den i en bokhylla, på ett sängbord eller sidobord och få en riktig myskänsla.

Pris ca: 300kr

Herstal Circle Liten

Herstal Circle Liten är en underbar bordslampa som endast har en höjd och diameter på 12 cm. Den ger ifrån sig ett behagligt, mjukt och varmt sken oavsett omgivning. Den passar perfekt som mysbelysning i sovrummet eller vardagsrummet.

Pris ca: 400kr

Trådlösa lampor

Bordslampor utan sladd är fantastiska av många anledningar. De är lätta att städa och möblera om, de är flexibla och praktiska att ta med ut på balkongen eller altanen under sena sommarkvällar. Dessutom behövs inga sladdar som ligger i vägen och som inte kan gömmas undan bakom möblerna. Se tips på snygga trådlösa lampor för ditt hem.

Light Point Code

Light Point Code är en designerlampa som är mycket speciell med sitt mjuka och behagliga sken. Den är perfekt att ha på ett sängbord, sidobord eller som stämningsskapare samt garderobsbelysning. Det finns en trestegsdimmer inbyggt i lampan.

Pris ca: 2460kr

Bordslampa Dialma

Detta är en stilren batteridriven bordslampa från Ellos som är uppladdningsbar och portabel. Du kan dessutom använda den utomhus. Välj mellan olika ljusstyrkor. Beroende på inställning kan den lysa mellan 2-72 timmar på en 4 timmars laddning. Batteriet laddas med hjälp av en USB-sladd.

Pris ca: 400kr

Coloumn Bordslampa

En mycket elegant designerlampa från det danska designvarumärket Menu i en bronsfärgad nyans. Den är också portabel och uppladdningsbar med hjälp av en USB-laddare. Dess minimalistiska design gör att den passar i hemmets alla vrår och skrymslen.

Pris ca: 1350-1800kr

Stor bordslampa

En stor bordslampa kan tillföra mycket till interiören, både som ljuskälla och inredningsdetalj. En stor bordslampa kan fylla ut ett tomrum och generera mer värme i ett rum i form av ett varmt sken. Se tips på olika typer av stora bordslampor som skulle kunna passa i de flesta hem och med de flesta inredningsstilarna.

Bordslampa Oscar Large

Oscar Large är en underbar bordslampa från watt & veke som är 30 cm hög. Lampan är både stilren och lekfull med en fot av ask och en kupa av vitt opalglas. Den ger ifrån sig ett varmvitt och mjukt sken. Lampan Oscar sprider sitt ljus på ett dovt och behagligt sätt.

Pris ca: 2000kr

Margaux Bordslampa

Margaux är en fantastisk bordslampa i retrostil, med vitt stretchtyg, metallvajrar och svarta sammetsband som också påminner om ett moln till formen. Stommen är av metall och den har en höjd och en diameter på 40 cm.

Pris ca: 1200kr

Bordslampa Sevti

Bordslampan Sevti är både rustik och mjuk på en och samma gång. Med en oxiderad och metallfärgad fot och en vit lampskärm mäter lampan 38 cm i höjd, 30 cm i djupet och bredden. Lampan passar perfekt på en byrå eller i en bokhylla.

Pris ca: 1900kr

Hög bordslampa

En hög bordslampa är alltid praktfullt och ståtligt i alla hem. De kan dessutom sprida sitt sken längre i ett rum än en lägre bordslampa. En högbordslampa kan också vara perfekt att ha i ett rum med lågt tak eller som är litet och avlångt, en hög bordslampa kan nämligen få ett rum att verka större.

Åhléns Bordslampa

En ståtlig och hög bordslampa på hela 55 cm. Foten är tillverkad av reaktiv glasyr som kommer med naturliga skiftningar och nyanser i mönstret, och som kan varierar från lampa till lampa. Skärmen däremot är densamma: i ett ljusbeigt linnetyg.

Pris ca: 500kr

Ferdinand Bordslampa

Denna praktfulla och eleganta lampa i antik stil har en fot tillverkad av aluminium och en lampskärm i viskos, men ser ut som sammet. Sladden är i svart textil. Den är hela 59 cm hög och 28 cm i diameter sett till lampskärmen.

Pris ca: 1400kr

Andrew Lee

Här har vi en underbar och hög bordslampa med sina 74 cm. Foten är mässingfärgad men i metall och lampskärmen kommer i naturmaterialet lin, vilket påminner om linnetyg och genererar en gemytlig och lantlig känsla. Lampan finns även i en helsvart modell.

Pris ca: 900kr

Bordslampa – Guld

En bordslampa i guld behöver inte kännas proper eller extravagant, den kan bryta av fint mot råa och rustika färger och material. Var inte rädd för att testa lampor i guldig nyans, det kan lyfta hela hemmets interiör.

Ivory Bordslampa

En underbar glansig bordslampa i guld från Ivory. Den är tillverkad i metall och plast men har en härligt guldig finish. Skärmen är semitransparent så att man faktiskt kan se glödlampan som finns där bakom. Den finns även i svart och silver.

Pris ca: 1200kr

Loungy Gold

Denna minimalistiska och stilrena bordslampa från Kare Design är tillverkad av stål, med ett hölje av borstad mässing. Den är 38 cm hög och 25 cm i diameter och kan ståtligt pryda vilket rum som helst. Den ger ifrån sig ett varmt och komfortabelt sken.

Pris ca: 1200kr

Bloomingville Guld

En praktfull och elegant bordslampa från Bloomingville med tre ben och en kuvad lampskärm. Den är både dekorativ och en bra mysfaktor i hemmets alla rum. Den avger ett varmt och behagligt sken och passar perfekt som mysbelysning.

Pris ca: 1500-2000kr

Bordslampa – Rotting

En bordslampa i rotting känns naturligt, varmt och behagligt i alla hemmets rum och vrår. Det är nästan som att ta in en del av naturen. En rottinglampa passar i alla hem och inredningsstilar. Vill du vara säker på att få en hemtrevlig känsla, ska du välja inredning i rotting.

Bordslampa Kvick

En underbar och gemytlig bordslampa i rotting och ekfanér från Åhléns. Den är 32 cm hög och har en diameter på 21cm. Med Kvick bordslampa får du ett varmt och härligt sken i hela rummet.

Pris ca: 600kr 

Straw Bordslampa

Denna fantastiska markslöjd bordslampa har en stomme av metall och en skärm av rottingtrådar. Straw bordslampa ger ifrån sig ett varmt och behagligt sken genom rottingen. Den är 40 cm hög och 28 cm i diameter.

Pris ca: 1200kr

Bumbi Bordslampa

Bumbi bordslampa är både stilig och varm med en lampskärm i rotting med svarta kantband och en svart lampfot i metall. Lampan känns både sofistikerad och naturlig på en och samma gång. Den ger ifrån sig ett varmt sken som får hela rummet att kännas mysigt.

Pris ca: 800kr

Skrivbordslampor

Stilrena, eleganta och praktiska skrivbordslampor med ett koncentrerat ljussken. Dessa lampor avger ett starkt ljus och passar att ha på ett arbetsrum likväl som i vardagsrummet som en del av heminteriören.  

Bordslampa Keali

En fin skrivbordslampa i antikstil tillverkad i medborstad mässing. Den kan justeras på höjden utifrån ljusets position. Bortsett från dess självklara placering på skrivbordet kan den även fungera som bordslampa eller en sänglampa.

Pris ca: 630-800kr 

Bordslampa Milton

Detta är en underbar skrivbordslampa med både vit skärm och fot, som förenas med en mässingsfärgad led. Det blir en fin kombination och lampan känns en aning antik men sina färger och former. Med sina 37 cm passar lampan att ha på ett något större skrivbord.

Pris ca: 700kr 

Bordslampa House

En klassisk och stilren skrivbordslampa, tillverkad i metall och med detaljer i stål. Den passar utmärkt som skrivbordslampa med sitt starka och riktade sken, men kan även skapa en gemytlig stämning i rummet om man vinklar skärmen nedåt. 

Pris ca: 1050kr