Skrivbordslampor inspiration

En skrivbordslampa måste vara snygg, men lika viktigt är det förstås att den ger generöst med ljus där du som mest behöver det. Det finns mängder av olika arbetslampor ute på marknaden – i olika stilar och med olika funktioner, köpa skrivbordslampa online!  Vi har samlat några av våra favoriter i varje kategori av kontorslampor och annan arbetsbelysning. Låt dig inspireras!

Kontorslampor med USB -uttag

Visste du att det blir allt större efterfrågan på skrivbordslampor med trådlös laddning? Tänk att kunna ladda mobilen, hörlurarna och andra gadgets på skrivbordet direkt via skrivbordslampan. Det är fullt möjligt om du väljer en skrivbordslampa med USB. Här har vi samlat våra bästa förslag!

Singapore

Singapore by Matting är en stilren skrivbordslampa med trådlös laddning för mobilen direkt via lampans fot. Denna skrivbordslampa med laddning är enkel i sin design men avancerad när det gäller funktion. Gällande själva lampan så kan du ställa in både ljusstyrka och färgtemperatur efter humör och behov.

Pris ca: 1 500 kr

Funkia LED

Om du är på jakt efter en skrivbordslampa med USB-uttag så är Funkia LED by Götessons ett alternativ att kika på. Denna snygga, stilrena arbetslampa har inte bara ett utan två USB-uttag så att du kan ladda dina viktigaste tech-prylar samtidigt. Även när det gäller ljusinställningar så är detta en lampa med många möjligheter!

Pris ca: 1 800 kr

Valencia

Vill du ha en högkvalitativ och multifunktionell skrivbordslampa i klassisk och tidlös design så är Valencia LED silver ett utmärkt val. Denna kontorslampa har såväl treledad arm och ställbart lamphuvud som timer och dimmer. Valencia ger både ett professionellt intryck och goda förutsättningar för effektivt arbete.

Pris ca: 1 600 kr

Design skrivbordslampor

Att ha en skrivbordslampa med funktionell design och effektiv ljusspridning är förstås otroligt viktigt, men att ha en riktigt snygg skrivbordslampa är också en faktor vi vet att du tar stor hänsyn till. En skrivbordslampa designklassiker lyfter en arbetsmiljö flera steg och gör det trevligare för dig att sitta på ditt kontor. Här bjuder vi på lite inspiration när det gäller just skrivbordslampa design.

Art Deco

Få inredningsstilar är så tidlösa och sofistikerade som Art Deco och här har vi en skrivbordslampa som fullkomligt förkroppsligar epoken. Lampan heter – passande nog – Art Deco, kommer från House Doctor, och är av mjuk, diskret form i mässing och svartlackerat aluminium. Ett klockrent val för såväl moderna som retroinspirerade kontor.

Pris ca: 4 300 kr

Gräshoppa

Gräshoppa från Gubi är en elegant och tidlös skrivbordslampa som inte gör mycket väsen av sig. Den håller sig stilfullt i bakgrunden, så att säga. Gubi är en riktigt snygg skrivbordslampa som finns i fyra mjuka, matta färger: svart, grå, blå och vit.

Pris ca: 4 500 kr

Flo Desk

Vill du ha en design skrivbordslampa som drar mer åt det moderna hållet så rekommenderar vi dig att ta en titt på Flo Desk från Lumina. Denna minimalistiska skrivbordslampa, som finns i flera färger, har både vridbart stativ och roterande ljusskärm. 

Pris ca: 6 100 kr

LED skrivbordslampor med dimmer

För dig som värderar funktion högst när det gäller arbetsljus så är en dimbar skrivbordslampa det givna valet. Det finns flera högkvalitativa alternativ i kategorin LED-skrivbordslampa med dimmer och vi har samlat några av de bästa förlagen här att låta dig inspireras av – alla valda med stilfull design i åtanke.

LED Tulip

LED Tulip från Götessons är en hopfällbar skrivbordslampa med extra funktioner såsom USB-port i foten, justerbar färgtemperatur och bländfritt ljus. Den går givetvis också att dimra. En snygg, modern skrivbordslampa för den medvetne.

Pris ca: 800 – 1 000 kr

Madrid

Är det viktigt för dig att ljuset från din skrivbordslampa ger stor räckvidd? Då är Madrid LED ett alternativ att kika på. Denna skrivbordslampa LED är av klassiskt utförande och passar den som tycker att snygg design är viktigt. Med hjälp av smart touch-dimmer kan du reglera ljusstyrkan efter behov och humör.

Pris ca: 2 200 kr

Birdie

Bordslampa Birdie är en stilfull skrivbordslampa som kombinerar smarta funktioner såsom dimmer och riktbart ljus med unik, elegant design. Denna snygga LED skrivbordslampa är en minimalistisk design med armatur i stål och finns att tillgå i både vitt och svart.

Pris ca: 2 500 – 3 800 kr

Klassiska skrivbordslampor

Älskar du klassisk inredning? När det ser ut som att tiden i rummet nästan stått still? Då är kontorsmiljön förmodligen inget undantag. En klassisk skrivbordslampa ger otroligt charmig effekt i en kontorsmiljö. Det finns många alternativ i kategorin gammaldags skrivbordslampa. Här har vi samlat några alternativ för dig att låta dig inspireras av!

Bankirlampa

Klassikernas klassiker när det kommer till skrivbordslampor – Bankirlampa – finns ibland att hitta för dyra slantar på auktion eller i en välsorterad antikhandel. Som tur är så finns det också en nyutgåva av denna gamla skrivbordslampa med sin karaktäristiska gröna skärm.

Pris ca: 1 500 kr

Original 1227

Original 1227från Anglepoise är en annan tidlös klassiker när vi talar om gammaldags kontorslampor. I all sin enkelhet ger den ett elegant och sofistikerat intryck och kan väljas i antingen svart, vit, grå eller krom. Det går också att välja mellan fot, fastmonterad bas eller klämfäste.

Pris ca: 3 000 kr

Tolomeo

Tolomeo från Artemide är en av världens mest sålda skrivbordslampor. Den designades år 1987 och blev snabbt en klassisk skrivbordslampa. Söker du en bordslampa för kontor som passar i vilken miljö som helst, och som kombinerar design med funktion på ett väldigt välavvägt vis, då måste du kolla in Tolomeo.

Pris ca: 3 100 kr