Väggplafond inomhus – inspiration

En väggplafond är en lampa som hänger nära ett tak eller en vägg. Den kan se ut som en tavla och vara utformad som en designpryl. Få inspiration på olika väggplafonder som lyfter hela interiören. Här finns tips på enkla och diskreta väggplafonder som passar en minimalist till något mer komplexa och speciella plafonder för en person som älskar svulstiga detaljer.

Placera din väggplafond rätt – eller inte…

Var kreativ när det kommer till placering av väggplafonden. De flesta placerar en väggplafond på en vanlig vägg i normal höjd, men tänk på att en väggplafond kan se ut som en tavla med speciella mönster, färger och former. Testa att placera den över soffan eller över din säng, så får du en ny dimension på rummet. Här är det bara din fantasi som sätter stopp.

Vita och stilrena väggplafonder

En väggplafond i en vit nyans passar alla hem, oavsett inredningsstilen. Se tips på vita väggplafonder med det där lilla extra som skapar magi för ditt hem.

Luxedo Vägglampa

En enkel och avskalad väggplafond i vitt med ljusrosa detaljer. Med sina metallvajrar skapar väggplafonden en rå industriell-känsla i rummet. Den passar i ett modernt hem och en skandinavisk inredningsstil.  

Pris ca: 900-1200kr  

Sultano Vägglampa

Denna väggplafond ser ut som en härlig blandning av sockervadd och fluffiga moln. Väggplafonden har en perfekt balanserad kombination av mjukt och hårt som passar ett sovrum i skandinavisk inredningsanda. 

Pris ca: 1450kr 

Naike Vägglampa

En enkel och elegant väggplafond av gips. Det speciella med gipslampor är att dessa går att måla och pynta utifrån egna preferenser. Häng upp väggplafonden som den är eller dekorera den med din favoritfärg.

Pris ca: 500kr 

Färgglada och livliga väggplafonder

Det kan också vara kul med färg, ovanliga mönster och former. Då blir en väggplafond som en belyst tavla, och det finns inga gränser för hur en väggplafond kan se ut. Här har vi valt ut tre riktigt häftiga väggplafonder i ovanliga mönster och former, låt dig överraskas och inred ditt hem med en cool väggplafond.

Mida Applique Lampa

En riktig färgbomb till väggplafond med sobra och varma färger som påminner om ett smycke. Den är handgjord och ihopsatt med ett magnetsystem. Lampan finns också i dovare färger och fler storlekar.

Pris ca: 2500kr

New Wave Lampa

En unik och mycket elegant väggplafond som påminner om en snäcka. Detta är en munblåst vågformad glasskärm i guld med ljusrosa toner. När lampan är tänd avger den ett fräckt ljussken i form av ljusstrålar likt en sol runtom hela skärmen.

Pris ca: 5500kr

Vägglampa Viktoria

Detta är en färgglad och fantastisk väggplafond som påminner om fönster i en gammal kyrka, dock med ett annorlunda mönster i form av blommor och fjärilar. Denna lampa kan pigga upp de flesta rum med sitt varma sken och härliga mönster.

Pris ca: 2250kr

Eleganta väggplafonder

Eleganta väggplafonder står mittemellan det vita, avskalade och det färgglada, livliga. De kan vara stilrena och enfärgade men ser ändå mycket exklusiva ut där de hänger på väggen. Se tips på eleganta väggplafonder nedan.

Vägglampa Bromo

Denna underbara väggplafond i varma färger och en rund form är gjord av bambu. Lampskärmen ser ut att vara fastskruvad åt motsatt håll vilket gör denna väggplafond till en rolig och kreativ designlampa i ett lekfullt hem. 

Pris ca: 1000kr

Planet Vägglampa

Denna sobra vägglampa finns i både guld och svart och ser lite ut som en planet, som namnet antyder. Färgen är levande och skiftar i nyansen. Den är gjord av metall och har likt en planet en spräcklig och finkornig yta.  

Pris ca: 5500kr

Nitra Vägglampa

En väldigt elegant väggplafond i svart och guld. Den påminner om en LP-skiva som snurrar runt i en gammal vinylspelare. Skivan undertill är mattsvart och mittpunkten är guldig. Lampan avger ett varmt härligt sken och skulle passa i de flesta hem.

Pris ca: 2500-3150kr

Billiga väggplafonder

Det är dyrt med lampor över lag, och väggplafonder är inget undantag. Därför tycker vi att det inte är mer än rätt att vi tipsar om våra bästa budget-väggplafonder som trots ett lägre pris är mycket stiliga eller intrycksfulla.

Vägglampa Kirpi

Denna underbara väggplafond finns i både mässing och svart. Den är både enkel och extravagant på en och samma gång med sina spetsar. Den kommer med två ljuskällor, en upp till och en nertill och avger ett härligt varmt sken.

Pris ca: 400kr

Vägglampa Fellini

En elegant och mäktig lampa i ett. Den ser ganska enkel ur när den är släckt men så fort den tänds avger lampan en stor och häftig skugga runtom sig. Vägglampan Fellini finns i både koppar och svart och passar dig som älskar innovativ design.

Pris ca: 500kr

Vägglampa Viktoria

Denna väggplafond påminner om solen. I ett spräckligt guldmaterial skapar lampan en vacker, varm färg i rummet. Den passar utmärkt att ha ute i hallen eller som en fin detalj i ett avskalat vardagsrum.

Pris ca: 450kr

Väggplafond – Mässing

En väggplafond i mässing sprider ett varmt sken och kan bli en väldigt vacker detalj i heminteriören. Se tips på olika väggplafonder i mässing som passar perfekt i hemmets alla rum.

Omega Vägglampa

Omega vägglampa är en pampig lampa bestående av fem sammanhängande plattor. Du väljer på egen hand hur du vill konstruera lampan och kan ändra plattornas position efter ditt tycke.Lampan är tillverkad i metall och har en led-list baktill.

Pris ca: 1400kr

Vägglampa Tamara

Tamara vägglampa är en stilren och elegant lampa i oval form. Denna lampa skapar en mysig och ombonad stämning med sitt indirekta sken, som är riktat mot väggen. Lampan är gjord i keramik med ett hölje av mässing.

Pris ca: 1900kr

Aurora Vägglampa

Denna fantastiska vägglampa med en svart lampskärm riktas mot en mässingsfärgad platta, vilket skapar ett varmt och behagligt ljus i rummet. Lampan är tillverkad av metall och kommer med en LED-lampa.

Pris ca: 1000kr