Takbelysning & takplafonder

Det finns allitfrån enkla och stilrena takplafonder till extravaganta och färgglada sådana. En takplafond sitter mycket tätt mot taket och avger ett ganska dämpat ljus över hela rummet. Här får du inspiration för takbelysning och takplafonder som kan lyfta upp i princip vilket rum som helst. 

Stor takplafond

I vissa rum kan det passa bra med stora takplafonder. Dessa belyser en stor del av rummet och kan vara en del av en storslagen heminteriör. Här får du tips på stora takplafonder som passar i ett större hem. Samtliga plafonder är minst 60 cm på både bredden och längden. Hitta en snygg takplafond som vågar ta plats!

Taklampa 080 3 lampor

Med denna snygga takplafond får du tre lampskärmar i en och samma konstruktion. Skärmarna kommer i guld och svart och är hela 91 cm på längden och 72 cm på bredden. De är gjorda av plysch-material och avger ett varmt och fint sken. Ett extra plus till denna lampa för att den är UV-beständig och inte bleknar.

Pris ca: 2400kr

Lindby Duetto

Här har vi en häftig takplafond i olika dimensioner som kan dimmas i tre steg. Väggplafonden är tillverkad av aluminium i en matt nickel-färg. En sådan lampa passar att ha i ett enkelt, ljust vardagsrum och kan kombineras med flera ljuskällor på väggar och golv.

Pris ca: 1600 kr

Margaux Takplafond

Likt ett moln kan denna takplafond sväva hemma hos dig. Och vill du ha en något annorlunda utseende på lampan kan du välja den andra varianten i svart. Takplafonden är gjord i ett stretchtyg med en metallstomme, sammetsband och en tak-kopp i silver. Lampan mäter 60cm i diameter.

Pris ca: 1200-1500kr

Liten takplafond

En liten takplafond kan få plats i de flesta rum och kan vara ett smidigt alternativ till en hängande lampa. En liten takplafond kan enbart fungera som ljuskälla och inte har något som helst inredningssyfte men sedan finns det även de med en rolig design.

Lantlig-rustik taklampa

En takplafond i lantligt stuk i rostfärger. Själva belysningen är stark och lyser brett. Fäst den gärna på väggen så har du en rolig detalj i ditt vardagsrum att fästa blicken på. Takplafonden mäter 29cm i diameter.

Pris ca: 600kr

Taklampa Edinburgh

Takplafonden Edinburgh är både modern och klassisk på en och samma gång. Grunden är i varm antikmässing och framför glödlamporna finns ett klarglas. Välj gärna dekorativa glödlampor, så får du en fin inredningsdetalj i taket.

Pris ca: 1800kr

Basic 12 W LED

En mycket diskret och enkel takplafond. Den passar i alla rum och kan lätt matchas med övrig interiör. Denna takplafond mäter 26 cm i diameter och passar i de flesta hem. Själva plafonden är gjord i metall och kupan är tillverkad i plast.

Pris ca: 300-400kr

Takplafond för barn

En takplafond är en perfekt investering för barnrummet. Välj gärna ett roligt motiv som kan underhålla ditt barn på kvällen eller morgonen. Se tips på fina och roliga takplafonder för barn.

Lindby Selenio

En oerhört fin och verklighetstrogen månlampa. Med en medföljande fjärrkontroll kan du styra månlampan mellan sju olika lägen. Ett tips är att köpa till självlysande stjärnor för en komplett natthimmel.

Pris ca: 1700kr

Taklampa Moony

Denna lampa kommer i tre olika färger: pastellblå, pastellrosa och vitt. Till formen ser den ut som en blomma men runtom pryds den av månar och stjärnor, vilka dessutom avspeglar sig mot taket i form av skuggor. Lampan har ett behagligt och jämnt sken som är helt bländfritt.

Pris ca: 900-1100kr 

Strålande Taklampa

Denna härliga sollampa gläder både stora och små, både med sitt varma sken och sitt leende. Den är rolig att titta på och avger ett behagligt ljus över hela rummet. Takplafonden mäter 35 cm i diameter och är enbart avsedd för LED- och energisparlampor. 

Pris ca: 670-800kr 

Takplafond – Kristall

En takplafond i kristall är mycket elegant och ger en känsla av exklusivitet. Men det finns en mängd olika sorters takplafonder att välja mellan; guld eller silver, med hängande prismor eller sittande tätt mot taket. Sedan kan en taklampa vara utformad i en rad olika stilar från den antika till den mer moderna taklampan.Tänk på att en takplafond i kristall kan passa ihop med de mest oväntade stilarna.

Monarque Taklampa

En takplafond som avger ett fantastiskt sken. Den har en mycket påfallande design i form av en stilfull lampskärm av akryl och en metallplatta. Lampan har plats för tre ljuskällor och är dimbar för den som har en extern dimmer.

Pris ca: 2400kr

Taklampan Kuma

En vitt gnistrande takplafond som kan lysa upp de flesta rum. Den är tidlös och passar i de flesta hem. Oavsett om den är tänd eller släckt är den en fröjd för ögat. Taklampan Kuma är gjord av akryl och mäter 28 cm i diameter. 

Pris ca: 400kr

Gnistrande Taklampa

Detta är en takplafond med hängande ”kristaller” i form av akrylslipade bitar. Dessa kristaller sitter fast på en kromad platta som också reflekterar och speglar akrylbitarna. Med denna lampa kan du få ditt rum att verka riktigt glamouröst. 

Pris ca: 1300kr 

Takplafond – Glas

För den som vill ha skimmer och glans, men inte i form av kristall finns det här alternativet på takplafond i glas. Den reflekterar och sprider ljuset på ett effektivt och stilfullt sätt över hela rummets yta.

Jamaal Taklampa

En takplafond i glas och antikmässing med genomskinliga prismor. Den är gjord i en orientalisk stil och har den klassiska runda formen. Även om den ser ut att ha tillverkats i kristall är takplafonden gjord av järn och glas som avger ett varmt och behagligt sken.

Pris ca: 1400 kr

New York Taklampa

Denna takplafond är både färgglad och enkel på en och samma gång. Den är gjord av metall och Tiffany-glas med gröna och krämfärgade toner. Takplafonden ger ifrån sig ett behagligt men ändå starkt ljus. Det här är en mycket elegant och livfull lampa som kan lyfta hela interiören.

Pris ca: 2300kr

Takplafond Spring

Detta är en takplafond i bubbligt glas som är upphängd i ett förmässingat metallupphänge. Den avger ett mycket behagligt men ändå starkt sken, vilket är perfekt om du önskar en takplafond som lyser upp hela rummet. En mycket stilig och sober lampa. 

Pris ca: 2200kr

Takplafond – Tyg

En takplafond i tyg skapar en varm och mjuk känsla. Välj mellan olika sorters tyg och färgnyanser. Du kan även välja en form och färg som går i linje med rummet eller bryter mot den existerande stilen helt och hållet. En takplafond i tyg kan göra ett avskalat och modernt rum varmare eller förstärka känslan av ett ombonat och mysigt hem. 

Minnie Takplafond

Denna underbara takplafond i tyg ser ut som en liten sänghimmel. Du kan välja mellan att köpa en vit, beige eller svart takplafond. Lampan består av en metallstomme och ett krinklat tyg. Den mäter 25 cm i diameter och har plats för tre ljuskällor.

Pris ca: 1200-1500kr

Anna Plafond

Denna takplafond kommer från Watt & veke och passar i de flesta rum. Den är klädd i bomullsjersey som är vitt eller beigt beroende på vilken lampa du väljer. Denna takplafond finns i två olika storlekar som går att anpassa efter rummets dimensioner.  

Pris ca: 1900-3300kr

Stentvättad Plafond

Likt ett fluffigt moln är denna lampa en perfekt ljuskälla och inredningsdetalj i hemmet. Den är 42 cm bred och kommer i färgerna vitt och beige. Det är en mycket stilren lampa som avger ett behagligt sken med en varm ton.

Pris ca: 1050kr