Golvlampor inspiration

En golvlampa utgör en stilfull inredningsdetalj och är den dessutom placerad i ett väl valt hörn så kan den göra under för atmosfären i ett rum. Golvlampor kan ha antingen uppåt- eller nedåtriktat ljus – ibland både och – och kan fungera som antingen läslampa, stämningsgivare eller för att lysa över t.ex. en specifik möbel eller tavla. Det finns en uppsjö av snygga golvlampor på marknaden och du kan även köpa golvlampa online. Låt dig inspireras av våra förslag på fina golvlampor!

LED golvlampor med dimmer

Söker du en stilren och dimbar golvlampa så finns det flera snygga varianter att välja mellan. En golvlampa med dimmer gör att du kan ställa in ljusstyrka efter humör – mjukt och dovt till lugna stunder och starkare när du behöver mer ljus i rummet. Ta en titt på våra förslag gällande LED-golvlampor med dimmer.

FAROL golvlampa

FAROL golvlampa från Blomus är en minimalistiskt designad golvlampa som går att använda såväl inomhus som utomhus. Denna golvlampa har LED-ljus som går att justeras i tre ljusnivåer. Dessutom drivs den på batteri som laddas med hjälp av en USB-sladd, så du slipper till och med sladden på golvet!

Pris ca: 2 600 kr

Golvlampa Tru

Golvlampan Tru från Nemo Lighting är en stilren, dimbar golvlampa med LED-platta i toppen och ett vertikalt ljusrör längs kroppen. Den stjäl ingen uppmärksamhet från övrig inredning men tillför samtidigt en rejäl dos stilfull elegans.

Pris ca: 18 000 – 22 000 kr

IC Lights Floor 1

Vill du ha en dimbar golvlampa LED, som är mer av ett statement, så är IC Lights Floor från Flos ett alternativ att kika på. IC Lights Floor, som mäter nästan två meter i höjd, globformad skärm i vackert handblåst glas och ger ett mjukt ljus i alla riktningar.

Pris ca: 7 000 kr

Uplight-golvlampor

En liten bordslampa är perfekt att placera på små ytor: som en hylla, ett sängbord eller ett sidobord. Dessutom kan du ha en bordslampa som en del av heminteriören. Se tips på små bordslampor i designmärken och mindre varianter av bordslampor i en lägre prisklass. 

En uplight-golvlampa är en golvlampa som ger ljussken uppåt. Den har därmed förmåga att mer eller mindre lysa upp ett helt rum – till skillnad från andra golvlampor vars sken är nedåtriktat och således passar bättre som en form av punktbelysning. Golvlampor av typen uplight har ofta en andra arm, som kan användas som läslampa eller punktbelysning.

Luminator

Luminator från FontanaArte är en stilren uplight-golvlampa som med sin dimmerfunktion skänker vackert sken i en noga utvald hörna – oavsett vilket humör man är på. Luminator var en av de första golvlamporna på marknaden med en indirekt ljuskälla. En riktig stämningssättare!

Pris ca: 23 800 kr

Athena

Athena golvlampa från Artemide är en elegant och minimalistisk uplight-golvlampa. Denna dimbara golvlampa har en rund bas och topp med exakt samma mått, sammankopplade av ett tunt rör. Det diffusa ljuset som fås via denna tjusiga inredningsdetalj kan vara antingen varmvitt eller vitt – du väljer!

Pris ca: 10 000 kr

Montjuic

Är du på jakt efter en uplight-golvlampa som sticker ut så är Montjuic golvlampa by Artemide ett alternativ att kika på. Denna golvlampa är designad av Santiago Calatrava – mannen bakom Turning Torso – och som musa för Montjuic hade han det spanska berget med samma namn.

Pris ca: 23 000 kr

Moderna golvlampor

För dig som är svag för trendig inredning så är en modern golvlampa ett måste. Inget gör ett rum komplett med så små medel som en välplacerad golvlampa. Moderna golvlampor går i dagsläget åt det minimalistiska hållet och framställs mestadels i material som plast och metall. Välkommen att kika på våra favoriter bland moderna golvlampor!

Francisca

Francisca golvlampa från Kave Home är en modern golvlampa i retrotappning. Den har runda och mjuka former som för tankarna till svunna årtionden men som samtidigt ger en fräsch och modern känsla till rummet. Ett givet val för dig som gillar kombinationen av modernt och retro.

Pris ca: 2 000 kr

Yumi

Yumi från FontanaArte är en modern golvlampa av japansk design. Yumi betyder båge på japanska och det är just vad denna golvlampa är. Från sin ganska rejäla, runda bas skjuter en bågnande stång fram vars ände är försedd med 170 små ledlampor. Elegant!

Pris ca: 30 000 kr

Cadmo

Vill du ha en modern golvlampa som sprider ett diffusare sken av mjukt, vitt ljus så bör du definitivt titta på Cadmo golvlampa från Artemide. Denna sofistikerade golvlampa har en form som för tankarna till en lilja.

Pris ca: 14 000 kr

Designgolvlampor

Söker du en lyxig golvlampa med design som andas klass, kreativitet och extravagans? Låt dig då inspireras av de design golvlampor vi har samlat här. Vissa lampor är gamla klassiker och andra mer modernistiska i sin framtoning men gemensamt för alla är utmärkande design.

Perch Light

Perch Light från Moooi är en lekfullt designad golvlampa i form av en fågel. Det är dock inte bara en fågel som sådan utan en fågel vikt i klassisk origamistil. Trots detta utmärkande drag så är Perch Light stilfull och elegant – en fantastisk detalj i ett medvetet hem!

Pris ca: 17 000 kr

Acorn

Acorn golvlampa från Northern är tillverkad av pulverlackad aluminium. Denna design golvlampa för tankarna till sagolika skogslandskap och ger ett mjukt nedåtriktat sken som skapar mysig atmosfär i rummet. Acorn finns i tre färger: vit, grå och svart.

Pris ca: 8 000 – 10 000 kr

Angel Wing A805

Har du lite koll på designvärlden så har du garanterat hört talas om Angel Wing från Artek. Denna golvlampa i tidlös design tillverkades för första gången år 1954 och produktionen är fortfarande igång! Angel Wing ger ljussken både uppåt och nedåt och passar i stort sett i vilket rum som helst.

Pris ca: 21 000 kr